Skropstu kartēšana - kas tā ir un ko tā ietver?

Skropstu kartēšana - kas tā ir un ko tā ietver?

Skropstu kartēšanu ir vērts izmantot neatkarīgi no tā, vai esat iesācējs vai arī tāds, kuram ir daudzu gadu pieredze šajā jomā. Skropstu kartēšana tika izgudrota, lai nodrošinātu, ka skropstu pagarinājumu uzklāšanas process ir vieglāks un ievērojami īsāks. Kā labi veikt skropstu kartēšanu? Vai tiešām tas ir tik noderīgi? Vai ir vērts izmantot jau gatavas skropstu kartes vai izveidot savas? Uzzini jau šodien!

Skropstu kartēšana - kas tā īsti ir?

Skropstu karte tās vienkāršākajā nozīmē ir skropstu pagarinājumu shēma, kas norāda, kuras skropstas izvēlēties un uzklāt dotajā dabisko skropstu segmentā. Šāda karte domāta, lai stilistam atvieglotu specifisku skropstu stilu veidošanu, kā arī saglabātu klienta acu simetriju. Turklāt skropstu kartēšana var palīdzēt samazināt procedūras ilgumu. Tā prasa mazāk par minūti, bet toties atspoguļojas visā pakalpojumā. Nav jātērē dārgie mirkļi, domājot par turpmākajiem procedūras soļiem, tā vietā iespējams ķerties tieši pie tā, ko rāda skropstu karte.

Skropstu kartēšana - kam tā domāta?

Skropstu kartēšana noderēs gan jauniem, gan pieredzējušiem skropstu stilistiem. Iesācējiem tā noteikti būs laba izvēle, mācoties veidot specifiskus skropstu stilus un uzņemt visu informāciju, īpaši saistībā ar biezumu, garumu un izliekumu, kā arī viņu izvēlētajām skropstu pagarināšanas metodēm.

Pieredzējuši skropstu meistari to var arī droši izmantot, lai padarītu savu darbu vieglāku un ātrāku. Tam nav absolūti nekādas vainas, jo skropstu kartēšana var būtiski palielināt produktivitāti. Tāpēc ieteicams apgūt skropstu kartēšanu un sākt to lietot.

Kā veikt skropstu kartēšanu?

Viss process ir diezgan viegls. Sagatavojot klientu skropstu pagarināšanai, vienmēr jāatceras viens no svarīgākajiem soļiem - atdalīt apakšējās skropstas no augšējām, lai tās netraucētu mākslīgo skropstu aplikācijai. To var izdarīt, izmantojot speciālus spilventiņus (parasti hidrogēla vai tādus, kas izgatavoti no speciāla materiāla bez plūksnām). Novietojiet tās uz apakšējā plakstiņa, atdalot apakšējās skropstas, un sāciet lietot pagarinājumus. Ja izlemjat izveidot skropstu karti, šis ir īstais brīdis.

Pasniedzieties pēc pildspalvas vai plāna marķiera un uz spilventiņa uzzīmējiet punktus, norādot, kādu mākslīgo skropstu garumu vēlaties izmantot. Novelciet garas līnijas, kas apzīmē dabisko skropstu pagarinājumus. Šādi mēs sadalām skropstas segmentos, apzīmējot tās ar skaitļiem, kas atbilst skropstu garumiem. Tā mēs zinām, ar kurām skropstām jānodarbojas pagarināšanas procedūras laikā. Un tas ir viss! Skropstu kartēšana nav sarežģīta vai laikietilpīga, toties tā var būt neticami noderīga.

Kam jāpievērš uzmanība, veidojot savu skropstu karti?

Atceries, ka darbs dara darītāju. Skropstu kartēšana nav sarežģīta un ar laiku katrs skropstu stilists izstrādā savu metodi, bet, lai tā būtu pareiza, vērts pievērst uzmanību dažiem svarīgiem faktoriem:

  • Pareizi izmēriet abu acu garumu. Atcerieties, ka ne vienmēr abas acis ir vienādas, tāpēc, lai saglabātu skropstu simetriju, tas ir jāpatur prātā.
  • Tāpat neaizmirstiet izveidot skropstu karti, kad klients sēž vai stāv. Guļot ķermeni ietekmē gravitācija, kas liek plakstiņam izlīdzināties citādāk.
  • Karti uz plakstiņa var atzīmēt arī ar maziem punktiņiem. To ir vērts darīt, jo, uzklājot mākslīgās skropstas, tās bieži vien izstiepj plakstiņu, mainot tā formu. Punkti dod lielāku kontroli pār procesu.

PADOMS. Izvēloties pildspalvu skropstu kartes izveidei, izvēlieties krāsu, kas atšķiras no melnās. Tā var būt zaļa vai rozā. Tā liks acīm daudz mazāk nogurt, jo skropstu un kartes krāsa kontrastēs viena ar otru.

Gatavas skropstu kartes - vai ir vērts tās izmantot?

Gatavas skropstu kartes ir pieejamas kā trafareti, kuras var uzlīmēt uz hidrogēla spilventiņa. Tās nodrošina lieliskas ērtības un, protams, tās var izmantot, taču ne vienmēr tā ir labākā izvēle. Tam ir divi iemesli.

  1. Izmantojot jau gatavus trafaretus, pats savu metodi neizstrādāsi. Trafareti ir sadalīti dažādos skropstu stilos, taču profesionāļi uzskata, ka labāk ir iegūt praksi šajā jomā. Turklāt klients noteikti novērtēs jūsu individuālo pieeju un uzmanību.
  2. Tās var nodarīt vairāk ļaunuma nekā labuma. Atgādinājums: katra cilvēka acis ir pilnīgi atšķirīgas, un ne vienmēr labā un kreisā acs ir simetriska. Izmantojot vienu un to pašu trafaretu uz uz kreisās un labās acs, var izveidot asimetrisku izskatu. Tāpēc vislabāk būtu, ja skropstu stilists analizētu acu formas un pats izveidotu skropstu karti, lai radītu skaistu un simetrisku skropstu stilu.

Skropstu kartēšana populārākajiem skropstu stiliem

  • Lelles acu efekts: izmantojiet visgarākās skropstas acs centrā. Lelles acu efekts veidots tā, lai acs izskatītos apaļāka un vizuāli atvērtos. Šis efekts ir ideāli piemērots mandeļveida acu vai tālu stāvošu acu īpašniekiem.
  • Kaķa acu efekts: šo efektu visbiežāk izmanto, lai acs izskatītos garāka. Pakāpeniski palieliniet skropstu garumu no iekšējā līdz ārējam acu kaktiņam. Tomēr neaizmirstiet izmantot īsākas skropstas (par 1 vai 2 mm) ārējā stūra pašā malā. Dabiskās skropstas šajā rajonā ir īsākas un dažkārt nedaudz vājākas, kas var likt skropstām ātrāk izkrist vai noslīdēt uz leju, sabojājot visu stilu. Šis stils nereti tiek uzskatīts par diezgan universālu, taču vislabāk tas der tuvu stāvošām vai apaļām acīm.
  • Vāveres acu efekts: šis efekts atgādina kalna formu. Lai to panāktu, nepieciešams pakāpeniski palielināt skropstu garumu no acs iekšējā kaktiņa, līdz sasniegts izliekuma augstākais punkts, bet pēc tam pakāpeniski samazināt skropstu garumu. Vāveres acs efekts ir vērsts uz acs ārējā stūra pacelšanu, tāpēc tas ir piemērots mandeļveida vai tuvu stāvošu acu īpašniekiem ar nošļukušiem plakstiņiem.
  • Kimas efekts: viens no populārākajiem un iekārojamākajiem skropstu pagarinājuma efektiem. Kā redzams fotogrāfijā, papildus standarta skropstu apjoma iegūšanai katrs nākamais segments tiek papildināts ar garākām skropstām, radot iespaidīgu izstarojumu. Tas ir vēl viens universāls efekts, bet vislabāk piemērots tas ir mandeļveida un apaļām acīm.


Raksti komentāru. Tas tiks publicēts, kad tas tiks apstiprināts moderatora puses.
Privātuma politika

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējus rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai nepieciešamās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat mainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika