Skropstu izliekums – viss, kas jāzina un kā to izvēlēties savam acu tipam

Skropstu izliekums – viss, kas jāzina un kā to izvēlēties savam acu tipam

Skropstu izliekums - šo jēdzienu noteikti esat dzirdējuši ne reizi vien. Kāpēc skropstu formai ir tik liela nozīme? Vai runa ir tikai par to, kā izskatīsies gala rezultāts, vai arī par kaut ko vairāk? Kā izvēlēties izliekumu konkrētam acu tipam? Šodien mēs centīsimies apkopot visu nepieciešamo informāciju. Lasiet tālāk, lai uzzinātu vairāk.

Skropstu izliekums - kas tas ir un kāpēc tas ir tik svarīgs?

Vienkārši izsakoties, skropstu izliekums attiecas uz mākslīgo skropstu formu. Izliekums nosaka skropstu leņķi, kas nosaka gala rezultātu. Pateicoties pareizai skropstu izliekuma izvēlei, varam vizuāli atklāt aci vai likt tai izskatīties šaurākai, kā arī maskēt tādas nepilnības kā nošļukušus plakstiņus. Tāpēc pieredzējušiem skropstu stilistiem vienmēr pareizi jāanalizē acs.

Skropstu izliekuma veidi

Izliekuma veidi ir apzīmēti ar alfabēta burtiem, sākot ar A (zemākās pakāpes izliekumu) un beidzot ar U. Skropstām ir dažādi leņķi, taču tās ir arī atšķirīgas izliekuma veidā, īpaši nestandarta izliekumos (piemēram, L veidā). No visiem šiem variantiem ir daži populārākie izliekumu veidi, kas atrodami katrā skaistumkopšanas salonā, pateicoties to daudzpusīgajam pielietojumam un dabiskajam izskatam.

  • A (J) izliekums - skropstas saliec apmēram 30° leņķī, kas izskatās ļoti smalki un lieliski noderēs dabiski taisnu skropstu īpašniekiem,
  • B izliekums - leņķis ap 45° nozīmē, ka skropstu izliekums ir nedaudz lielāks, bet joprojām tiek uzskatīts par dabisku,
  • C izliekums - šeit leņķis ir ap 60°, līdzīgi kā B izliekumam, skropstām ir ļoti dabiska forma, kas pēc skropstu veidotāja lietošanas atgādina dabiskās,
  • D izliekums - tiek uzskatīts par izteiktāko izliekumu tirgū ar aptuveni 70° leņķi, ko parasti izvēlas klienti, kuri vēlas nedaudz pamanāmāku efektu,
  • L izliekums - nestandarta paveids, jo skropstas līdz noteiktam punktam ir diezgan taisnas un tad pēkšņi strauji liecas uz augšu - tas ļoti bieži tiek lietotas skropstām, kas dabiski aug uz leju. Pateicoties tik specifiskai skropstas struktūrai, stilists var panākt nepārspīlēti izliektas skropstu efektu,
  • M izliekums - struktūra ir ļoti līdzīga L tipa skropstām, tomēr šis izliekuma tips ir maigāks nekā L veida gadījumā.

Pareiza acs analīze

Lai izvēlētos īsto skropstu izliekumu, kas derēs izvēlētajai pagarinājuma metodei un pieskaņosies vēlamajam skropstu stilam, labs meistars veiks acij pienācīgu novērtējumu un pārliecināsies, kas klientam derēs vislabāk. Dažkārt acs forma vien var palīdzēt noteikt, kurš skropstu izliekums konkrētajā gadījumā būs vispiemērotākais. Būtiski ir arī labi aplūkot klienta dabiskās skropstas - izvērtējot to izskatu, daudz vieglāk būs izvēlēties īsto mākslīgo skropstu biezumu, kas neizcelsies vairāk par pašu aci, nepārslogos dabiskās skropstas un saglabās ilgstošu noturību.

Vēl viens ļoti svarīgs acu analīzes aspekts ir atklāt dabiskas nepilnības, piemēram, nošļukušus plakstiņus. Jādomā, kurš skropstu stils būs labākais veids, kā maskēt šādas nepilnības. Dažkārt klienti pat neapzinās, ka viņiem tie ir, un nāk pie stilistiem ar paša izvēlētu pagarinājuma stilu. Mums kā skropstu pagarināšanas profesionāļiem būtu jāzina, kā vienkāršiem vārdiem izskaidrot klientam, ka konkrēts skropstu pagarinājumu stils var nebūt labākā ideja un ar ko to aizstāt.

Skropstu izliekums pret acu tipu

Vai skropstu izliekuma izvēle ir tik svarīga, lietojot skropstu pagarinājumus? Mēs sakām: noteikti jā. Specifisks skropstu izliekums ir ne tikai atbildīgs par mākslīgo skropstu izskatu, bet tas var pārveidot arī visas sejas koptēlu. Skropstām piemīt spēja maskēt nošļukušus plakstiņus vai iegrimušas acis, taču arī nepareizās skropstas var būtiski pastiprināt šo efektu. Turklāt ar mākslīgajām skropstām meistars var likt acīm izskatīties mazākām vai lielākām, kā arī radīt optisku ilūziju acīm, kas ir pārāk tuvu vai tālu viena no otras. Tas pats attiecas uz iegrimušām vai izvalbītām acīm.

Kurš izliekums domāts katram no acu tipiem?

  • Nošļukuši plakstiņi: izplatītākie skropstu izliekumi ir D, L un M. Spēcīgs izliekums maskē lieko ādu uz plakstiņa. Vislabāk ārējos stūros uzklāt īsas vai vidēji garas skropstas, bet pa vidu droši var lieto garākus skropstu vēdekļus.
  • Lejupvērstas acis: kad ārējie acu kaktiņi noslīd uz leju, radot jūtamu asimetriju ar iekšējiem, nekad neizvēlieties garas skropstas ārmalās, jo tas ievērojami pastiprina šo efektu. Virzienā no iekšējā acs kaktiņa uz ārējo var viegli palielināt skropstu izliekumu (C un D).
  • Lielas acis: izvēlies optimāla garuma skropstas (pārāk garas var radīt pārspīlētu efektu). Uzklājiet tās, sākot ar iekšējo acs kaktiņu. Ir vērts izvēlēties C izliekumu, un aiz varavīksnenes malas var izmantot D izliekumu, lai acs šķistu garāka.
  • Mazas acis: izvēlies diezgan īsas skropstas (jo garas liktu acij izskatīties vēl mazākai), vēršot tās nedaudz uz āru, izmantojot C vai D izliekumu, kas vizuāli atklās aci.
  • Tuvu stāvošas acis: vislabāk izvēlēties B vai C veida izliekumu, kā arī ieklāt īsās skropstas iekšējos stūros un vidū. Garākas var uzklāt pie ārējiem acs kaktiņiem, lai acs izskatītos garāka. Uzmanīgi virziet skropstas uz acs ārējo kaktiņu.
  • Tālu stāvošas acis: nelietojiet garas skropstas ārējos stūros, jo tas pastiprinās nevēlamo efektu. Acis vizuāli jāsatuvina, tāpēc uzklājiet taisnas skropstas, nevirzot tās uz ārējo acs kaktiņu. Šeit vislabāk darbosies A, C un D izliekuma tips.
  • Dziļi iegrimušas acis: lai tās izskatītos lielākas, izvēlieties D vai L veida izliekumu, plakstiņa vidusdaļā izmantojot garākas skropstas. Acs vizuāli izskatīsies labāk, un vienlaikus var viegli maskēt nošļukušus plakstiņus, kas šādu acu īpašniekiem ir ļoti izplatīta problēma.
  • Izvalbītas acis: izvairies no spēcīgiem sprogu tipiem, izmanto B un C izliekumu, vari eksperimentēt arī ar A (J). Vislabāk izmantot īsās skropstas un garākās uzklāt tikai ārējos stūros, lai acis izskatītos mazliet šaurākas.

Kuru skropstu izliekumu izvēlēties konkrētam skropstu pagarinājuma stilam?

Pareizo skropstu izvēle iecerētajam stilam balstās uz noteiktām kopsakarībām, taču labs skropstu stilists zina, ka jādomā arī par katra klienta acs individuālo anatomiju. Kad būsi izvēlējies konkrētu skropstu pagarināšanas metodi, kā arī vēlamo efektu - laiks izvēlēties īsto skropstu izliekumu. Lūk, daži padomi, kas var palīdzēt šajā procesā.

  • Plakanie stili, piemēram, bultas efekts vai kaķa acs efekts, ir paredzēti acs ārējā kaktiņa pagarināšanai. Tam nepieciešamas skropstas ar tādu maigu izliekumu kā M, L vai B tips. Lai iegūtu adekvātu rezultātu, kas saglabās dabisko izskatu, labāk vienkārši izvairīties no spēcīga izliekuma.
  • Lelles efekts, Kimas efekts, lapsas efekts un reizēm arī kaķa acu efekts (atkarībā no vēlamā rezultāta) - šie efekti ir radīti, lai aci nedaudz atklātu, tāpēc šeit liela nozīme ir lielākam izliekumam, un biežāk izmantojam C, CC vai D skropstas.
  • Krievu spjoma efekts vai Holivudas skropstu efekts prasa arī maigus izliekuma tipus, lai rezultāti neizskatītos groteski. Izplatītākais izliekums šajā gadījumā ir B tips.
  • Skropstu pagarinājumi, izmantojot smalkas apjoma metodes, piemēram, 2D vai 3D, ir balstīti uz dažādu veidu izliekumu izvēli atkarībā no klienta vēlmes.
  • Metode 1:1 bez papildu skropstu stila pieņems jebkuru izliekuma tipu, ja atcerēsities vispirms analizēt acs tipu.

Skropstu sprogu veidi - vai tos var kombinēt?

Bet protams! Katra no mūsu skropstām ir pilnīgi atšķirīga. Lietojot skropstu pagarinājumus, nav jālieto tikai viens skropstu veids. Varat tās brīvi kombinēt, ja vien izvēlaties atbilstošu izliekuma veidu un skropstu garumus, lai panāktu perfektu skropstu izskatu. Izvēloties skropstas ar B vai C izliekuma tipu, jāņem vērā, ka C izliekums vizuāli izskatīsies īsāks par B tipu, pat ja abi vēdekļi ir 10 mm gari. C skropstas ir tikai nedaudz izliektākas par B skropstām.



Raksti komentāru. Tas tiks publicēts, kad tas tiks apstiprināts moderatora puses.
Privātuma politika

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējus rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai nepieciešamās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat mainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika