10 populārākie skropstu kopšanas mīti

10 populārākie skropstu kopšanas mīti

Droši vien esat sekojuši vecmāmiņas, mammas vai māsas padomam par skropstu uzlabošanu. Daži padomi, iespējams, izklausījās mazliet pārsteidzoši, radot aizdomas par to efektivitāti. Iziesim cauri 10 populārākajiem skropstu mītiem, kuriem nepieciešams atspēkojums.

Skropstu kopšana. Kāpēc jāsaglabā piesardzība

Acis ir ārkārtīgi jūtīgs orgāns, par kuru ir rūpīgi jārūpējas. Cilvēki mēdz aizmirst, ka skropstu matiņu galvenā loma ir acu aizsardzība. Ir ārkārtīgi svarīgi, lai mēs sekotu līdzi ikdienas skropstu kopšanai, tomēr ir jāsaglabā piesardzība. Sekošana katram padomam, ko dzirdam vai atrodam internetā, var beigties slikti un izraisīt nopietnas sekas.

Skropstu kopšanas mīti

Šodien mēs apkoposim mītus par skropstu kopšanu skaidrosim, kāpēc dažu metožu izmantošana var nodarīt kaitējumu.

MĪTS: Skropstu tušas lietošana lielākā daudzumā padarīs skropstas garākas un pilnīgākas

FAKTS: Skropstu tušas uzklāšana pārāk lielā daudzumā var izraisīt skropstu lūšanu. Skropstu tušas formula žūst, veidojot tādu kā garoziņu. Liekā tuša salipina skropstas un padara tās līdzīgas zirnekļu tīklam. Nejauši berzējot acis, var vienkārši salauzt skropstas, kas salipušas kopā. Turklāt skropstu tušas liekais daudzums izraisa skropstu sausumu.

PADOMS: Jāiegādājas skropstu tuša, kas vistuvāk apmierina tavas vajadzības un vēlmes. Kosmētikas tirgus piedāvā dažādas skropstu tušas apjomam, garumam un izliekumam. Lai uzlabotu skropstu matiņu veselību, iesakām lietot skropstu tušas bāzi, kas mitrina skropstas un ieslēdz tajās mitrumu, vienlaikus atstājot grimu glītu.

MĪTS: Apgriežot skropstas, tās ataugs biezākas un garākas

FAKTS: Skropstu apgriešana nekādi neietekmē skropstu augšanas ātrumu vai skropstu apjomu un biezumu. Mati, tāpat kā uzacis un skropstas, izaug no matu sīpoliņiem; galiņu apgriešana noņem tikai šķeltus un trauslus matiņus. Šādi skropstas kļūst veselīgākas, un var šķist, ka tās aug ātrāk, tomēr augšanas ātrums ir tāds pats - skropstu galiņi vienkārši pārstāj lūzt.

PADOMS: Nekad neapgrieziet skropstas. Šāda ārstēšana nav ne lietderīga, ne droša. Lai skropstas kļūtu veselīgākas un biezākas, iesakām izmantot pārbaudītu un uzticamu skropstu serumu vai apsvērt tādu skropstu kopšanas procedūru kā skropstu celšana un laminēšana.

MĪTS: Skropstu pagarinājumi nodara bojājumus dabīgajām skropstām un ir kaitīgi acīm

FAKTS: Pareiza mākslīgo skropstu uzklāšana nerada nekādus bojājumus mūsu dabīgajām skropstām. Protams, ka jāizvēlas profesionāls skropstu stilists, kas pārzina savu darbu un izmanto kvalitatīvus produktus. Dažkārt, kad daļa skropstu jau izkrīt, klientiem rodas iespaids, ka dabiskās skropstas kļuvušas īsākas. Vairumā gadījumu tas ir maldīgs iespaids. Mēs vienkārši pierodam pie garām skropstām, kas tās katru dienu vērojam spogulī.

PADOMS. Vienmēr sekojiet līdzi sava skropstu meistara instrukcijām par skropstu pagarinājumu kopšanu - viņas pienākums ir pastāstīt, kā pēc procedūras mākslīgās skropstas pareizi kopt. Sekošana šiem padomiem ir jau pusceļš uz panākumiem.

MĪTS: Skropstu ieliecējs izrauj un sabojā skropstas

FAKTS: Skropstu ieliecējs nekādus bojājumus skropstām nerada. Jebkuram instrumentam, kas radīts ķermeņa vai matu kopšanai, ir savs mērķis, un tas jālieto atbilstoši instrukcijām. Skropstu ieliecēja lietošana nav sarežģīta un nekaitē skropstām, kad to darām pareizi. To var lietot katru dienu, ja vien lietojat uzmanīgi.

PADOMS. Lai uzlabotu skropstu izskatu pēc ieveidošanas, varat izmantot skropstu tušu izliekuma veidošanai. Tā palīdzēs izliekumam noturēties, un skropstas paliks paceltas visu dienu.

MĪTS: skropstu izkrišana ir slimības simptoms

FAKTS: Dabiskais skropstu augšanas cikls notiek trīs fāzēs: anagēnā, katagēnā un telogēnā. Katra fāze ataino matiņa dzīves posmu, līdz visbeidzot tas izkrīt. Dienā zaudējam ap divām, trim skropstām uz vienu aci. Tas ir pilnīgi dabiski, jo vecās skropstas vietā ir jāizaug jaunai. Skropstas matiņš uz plakstiņa turas no dažām nedēļām līdz diviem mēnešiem, kas katram cilvēkam atšķiras.

PADOMS: Ja pamanāt, ka skropstas izkrīt par daudz, tās rūpīgi jānovēro. Lai uzlabotu vājas skropstas, var būt nepieciešama skropstu seruma lietošana vai uztura bagātinātāju lietošana. Iespējams, organisms signalizē, ka tam trūkst vitamīnu un minerālvielu.

MĪTS: Nekas slikts nenotiek, ja laiku pa laikam izlaista dekoratīvās kosmētikas noņemšana

FAKTS: Precīza acu un sejas dekoratīvās kosmētikas noņemšana, kā arī attīrīšana ikdienas ādas kopšanas rutīnas laikā ir ļoti svarīga Jūsu skropstu un ādas veselībai! Atstājot skropstu tušu uzklātu miegā, skropstas tiek bojātas, sejai berzējoties pret spilvenu. Jūs pamostaties ar sausiem skropstu matiņiem un aizlipušām ādas porām uz plakstiņiem, kas izraisa acu infekcijas, kā arī grauž skropstas!

PADOMS. Pirms miega vienmēr noņemiet sejas kosmētiku un, rīkojoties ar plakstiņiem, esiet uzmanīga. Tā vietā, lai berzētu acis, piespiediet pie plakstiņiem vates tamponu un dažas sekundes turiet to. Pēc tam uzmanīgi velciet to uz leju un ievērojiet, ka skropstu tušu var viegli nomazgāt, neberzējot.

MĪTS: Taisnas skropstas nevar sarullēt un pacelt

FAKTS: Ir iespējams izliekt jebkuras skropstas. Ja jums ir taisnas, īsas skropstas, lietojiet  skropstu tušu, kas nodrošina skropstu garumu, apjomu, kā arī izliekumu. Jums patiks arī rezultāti pēc skropstu pacelšanas procedūras, un jau pieminētā skropstu tušas bāze.

PADOMS: Ja vēlaties veikt skropstu barošanu un izliekšanu, bet jūs biedē salona cenas, izmēģiniet skropstu pacelšanas un laminēšanas komplektu, lai veiktu procedūru mājās. Šādi komplekti ir aprīkoti ar skaidrām un viegli izpildāmām instrukcijām un rada sensacionālu efektu.

MĪTS: Kamēr skropstu tuša darbojas labi, to var turpināt lietot pat gadu

FAKTS: Katram kosmētikas produktam ir derīguma termiņš, tāpat arī skropstu tušai. Formulām, kuru darbība jau izzudusi, ir atšķirīga faktūra, tās ir grūtāk lietot un tās uz skropstām  atstāj nevēlamus atlikumus. Turklāt skropstu tuša ar beigušos derīguma termiņu ir kaitīga skropstām un atstāj tās ārkārtīgi sausas.

PADOMS: Ik pēc 2 vai 3 mēnešiem nomainiet skropstu tušu. Jūsu skropstas būs Jums pateicīgas.

MĪTS: Skropstu mazgāšana var izraisīt skropstu izkrišanu un izbalējušu skropstu krāsu

FAKTS: Skropstu matiņu mazgāšana neizraisa skropstu pārmērīgu izkrišanu vai to krāsas izbalēšanu. Jums tikai jāpārliecinās, ka tas tiek darīts saudzīgi, un nelietojiet spēcīgus mazgāšanas līdzekļus, kas var izraisīt acu kairinājumu.

PADOMI: Kosmētikas tirgus piedāvā šim nolūkam īpaši paredzētus produktus. Iesakām lietot šampūnu skropstām un uzacīm, kam ir ļoti maigas sastāvdaļas, lai nekairinātu acis vai smalko plakstiņu ādu. Skropstu mazgāšanai jālieto mīksta ķemmīte, kas ir daudz labāka par to berzēšanu ar pirkstiem.

MĪTS: Uzziežot uz skropstām pārtikas sastāvdaļas, tās kļūs biezākas, tas pabaros un stimulēs straujāku skropstu augšanu

FAKTS: Mēs noteikti brīdinām no šādiem eksperimentiem. Olu dzeltenuma, jogurta vai medus lietošana skropstās var izraisīt acu kairinājumu un akūtas infekcijas, kas var beigties pat ar redzes bojājumiem. Plus, lielāko daļu pašgatavoto metožu un to ieguvumu skropstām neapstiprina ne testi, ne pētījumi.

PADOMS: Kastora eļļa, olīveļļa un zaļā tēja ir vienīgie pārbaudītie produkti, un to pozitīvā ietekme uz skropstām ir apstiprināta. Tie nav kaitīgi ādai vai acīm (ar noteikumu, ka izmantojat tīru eļļu, nevis produktus ar piedevām un eļļas maisījumiem). Tie, kuri nebaidās no iespējamām alerģiskām reakcijām, uz skropstām izmēģina alveju.

Rezumē

Skaistuma mīti tiek nodoti vairākās paaudzēs, un turpina parādīties jauni. Vienmēr pārliecinieties, vai tas, ko darāt ar skropstām, ir 100 procentu drošs. Nekādā gadījumā nelietojiet uz ādas un matiem nekādus aizdomīgus maisījumus vai bīstamus rīkus, nemaz nerunājot par tā visa lietošanu uz skropstām. Mēģiniet veikt dažus pētījumus un pārbaudīt, vai konkrētā metode ir apstiprināta ar testiem, un meklējiet to cilvēku viedokļus, kuri var būt labs informācijas avots. Neaizmirstiet vienmēr pārbaudīt produktu derīguma termiņu acu zonai un nekad neuztveriet jaunas idejas un metodes kā pašsaprotamas.



Raksti komentāru. Tas tiks publicēts, kad tas tiks apstiprināts moderatora puses.
Privātuma politika

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējus rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai nepieciešamās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat mainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika