Skropstu tonēšana. Henna vai Skropstu Tonis - kuru izvēlēties?

Skropstu tonēšana. Henna vai Skropstu Tonis - kuru izvēlēties?

Ir vairāki veidi, kā nokrāsot skropstas un padarīt tās biezākas. Šim uzdevumam ikdienā izmantojam skropstu tušu, neatlaidīgākie pastiepsies pēc skropstu seruma vai rīcineļļas, tad gan rezultāti būs jāgaida. Ko darīt, ja vēlies ko ilglaicīgāku par skropstu tušu un iespējami ātrāku efektu? Henna un skropstu tonis nāks palīgā!

Skropstu tonēšana - pūdera henna, gēla henna vai skropstu tonis?

Sāksim ar to, kas tad ir henna. Tā veidota no pulverveida lavsonija lapām un tiek izmantota skropstu, matu un uzacu tonēšanai. Hennas tonēšana būtiski atšķiras no vispārzināmās matu krāsošanas, jo:

  • henna, sajaukta ar ūdeņraža peroksīdu, apklāj matus no ārpuses un piešķir tiem citu krāsu, tā arī padara matus kuplākus un uzlabo to stāvokli,
  • krāsviela, kas sajaukta ar oksidētāju, iekļūst matos un pastāvīgi maina pigmentu no iekšpuses.

Skropstu tonēšana - ko tā ietver?

Skropstu tonēšana ar hennas pulveri ietver zāļu pulvera izmantošanu. Kombinējot to demineralizētu ūdeni, ūdeņraža peroksīdu vai hidrolazi kā rožūdeni, veidojas pasta, kas tonē matus un ādu. Uzklājot uz tīriem matiem, tie stingri pieķeras pie mata un maina tā krāsu. Hennas priekšrocība ir tā, ka vizuāli tā sabiezina skropstas vai uzacis, padarot matiņus garākus.

Savukārt gēla henna ir gatavais produkts, kas radīts izmantojot dabīgos garšaugus. Tomēr tas var saturēt papildu kondicionējošas vai krāsu uzlabojošas sastāvdaļas. Šajā gadījumā gēla henna apklāj matus arī no ārpuses un rada lielāka apjoma iespaidu.

Skropstu un uzacu krāsas ir ķīmiski produkti. Visbiežāk tie ir divkomponentu formā - iepakojumā ir amonjaks un tonis, ielikts tūbiņā vai paciņā, kā arī oksidētājs pudelē. Tonēšana ar to noteikti ir saudzīgāka un nekrāso ādu kā tas ir ar hennu. Tie nekādā veidā nebiezina matus un visbiežāk tiek izmantoti skropstu pacelšanas un laminēšanas procedūru laikā, lai pastiprinātu to iedarbību un padarītu skropstas tumšākas.

Skropstu tonēšana mājās

Skropstu hennas lietošana mājās ir neticami vienkārša un lēta. Interneta veikalos un parastajās aptiekās par ļoti pieejamām cenām var ērti atrast pulvera hennu, gēla hennu un skropstu toņus. Visi produkti ir pieejami dažādās krāsās (melnā, tumši brūnā, gaiši brūnā, sarkanā u.c.), tāpēc tos var pieskaņot savām vajadzībām. Produkti visbiežāk ir piemēroti gan skropstu, gan uzacu tonēšanai, tāpēc varam notonēt visu reizē.

Kā sagatavoties skropstu tonēšanai mājās?

Pirms skropstu tonēšanas ir vēlams veikt dažus vienkāršus soļus, proti:

  • Pirms hennas vai toņa uzklāšanas sagatavojiet tos, ievērojot instrukcijas, un labi notīriet skropstas. Ieteicams rūpīgi noņemt grimu un notīrīt skropstas ar skropstu un uzacu šampūnu, kas dos simtprocentīgu pārliecību, ka skropstas ir bez eļļas un jebkādām kosmētikas paliekām.

Padoms: Ja gatavojaties izmantot hennu, lai nokrāsotu arī uzacis, pirms tam ieteicams tās uzmanīgi noskrubēt ar smalku skrubi. Tas atbrīvos no vecās ādas un radīs ideālu bāzi, lai henna labāk pieķertos ādai.

  • Svarīgi ir aizsargāt ādu ap acīm, arī plakstiņus. Henna atstāj atlikumu uz ādas, kas noder, tonējot uzacis, taču ar skropstām nav tāpat. Tam var izmantot vazelīnu vai eļļainu kremu.
  • Hennu un krāsvielas uzklāj tieši uz skropstām. To var izdarīt bez papildu aizsardzības, bet šim uzdevumam ieteicams izmantot kokvilnas spilventiņus. Vienkārši kārtīgi samitriniet tos un novietojiet uz apakšējā plakstiņa. Tas pasargās ādu un krietni atvieglos hennas uzklāšanu uz skropstām.

Kā nokrāsot skropstas mājās, soli pa solim?

Krāsot skropstas ar hennu pašam ir viegli. Ja skropstas vai uzacis ir iepriekš sagatavotas, varat sākt uzreiz. Iesakām vispirms uzklāt hennu uz vienas acs skropstām, bet pēc tam uz otras, ja nav, kas palīdz procedūras veikšanā.

  1. DARBĪBA. Sagatavojiet hennu atbilstoši ražotāja norādījumiem. Tam var izmantot glāzi, kā arī jebkuru otiņu vai vates tamponu. Neaizmirstiet labi samaisīt sastāvdaļas hennas pulvera gadījumā.
  2. DARBĪBA. Novietojiet iepriekš sagatavoto samitrināto kokvilnas spilventiņu uz apakšējā plakstiņa.
  3. DARBĪBA. Aizveriet aci un sāciet lietot hennu. Centieties rūpīgi uzklāt produktu uz visām skropstām.
  4. DARBĪBA: Atstājiet hennu uz skropstām apmēram 15 minūtes, noteikti ievērojiet ražotāja ieteikumus! Dažkārt ieteicamais laiks ir 10 minūtes vai 30 minūtes. Tas būtiski ietekmē tonēšanas procesu.
  5. DARBĪBA: Uzmanīgi nomazgājiet hennu ar siltu ūdeni. Centieties to neielaist acī un neberzējiet skropstas. Henna pēc konsistences atgādina dubļus un to ir viegli nomazgāt.

Darbs padarīts. Pēc kāda laika sāciet darbu ar otru aci. Lai saglabātu efekta noturību, pirmās 24 stundas vajadzētu izvairīties no skropstu slapināšanas (izvairīties no peldbaseina, ilgas vannas, pirts).

Skropstu tonēšana - efekti

Skropstu hennas efekti var būt patiešām pārsteidzoši. Skropstas ir biezākas, tumšākas, spīdīgākas un mitrākas. Skropstu līnija kļūst vizuāli biezāka. Lai gan skropstu henna var izskatīties neuzkrītoši, tā tiešām akcentē skatienu un pasvītro to, un par skropstu tušas lietošanu var kādu laiku aizmirst.

Skropstu tonis var nepadarīt skropstas biezākas, taču tas padara skropstu līniju biezāku, padziļinot skropstu krāsu, padarot izteiktāku acs rāmi.

Skropstu tonēšana - cik ilgs ir efekts?

Skropstu tonēšanas efekti parasti ilgst aptuveni 3 nedēļas. Skropstu dabiskā dzīves ilguma dēļ skropstas kādā brīdī noteikti izkritīs, pēc mēneša droši var atkārtot skropstu tonēšanu. Efekts izgaist lēni un ļoti dabiski, tāpēc nav jāuztraucas, ka skropstas pēc kāda laika sāk izskatīties sliktāk. Varat droši uzklāt skropstu tušu vai izliekt skropstas ar skropstu izliecēju, tas rezultātus neietekmēs.

Skropstu tonēšana – pēcaprūpe

Tonētām skropstām nav nepieciešama papildu pēcapstrāde, taču tā arī nenāks par ļaunu. Ja vēlaties turpināt uzlabot skropstu stāvokli, izmēģiniet Nanolash skropstu serumu un uzklājiet to pie skropstu līnijas. Eļļām ir tendence izmazgāt hennu no skropstām, lai varētu saīsināt tonējuma kalpošanas laiku.

Tāpat, neaizmirstiet pret skropstām izturēties saudzīgi, noņemot grimu. Berzēšana tām nekad nenāk par labu.

Skropstu tonēšana - vai ir kādas kontrindikācijas?

Lai gan henna ir dabiska krāsviela un nesatur amonjaku, tā var ietekmēt mūsu organismu. Vienmēr pievērsiet uzmanību produkta formulai un pārbaudiet, vai tajā nav kādas alergēnas sastāvdaļas.

Neaizmirstiet, ka hennu nedrīkst lietot uz svaigi laminētām vai paceltām skropstām, un uz botoksa. Šāda veida apstrāde ietver ķīmisku produktu uzklāšanu uz skropstām. Henna tos var pamatīgi izžāvēt. Vienmēr ieklausieties sava skropstu stilista ieteikumos.

Skropstu tonēšana ar hennu vai skropstu toni tāpat nav ieteicama arī acu infekcijas vai iekaisuma laikā, lai nepasliktinātu stāvokli.

Skropstu tonēšana skropstu pacelšanas un laminēšanas laikā

Pēc skropstu pacelšanas un laminēšanas skropstām vislabāk atvēlēt kādu laiku atpūtai. Kā jau minējām iepriekš, šo procedūru laikā skropstas tiek pakļautas ķīmiskiem procesiem, kas nekādā veidā nesadarbojas ar augu tonēšanu. Gluži otrādi, ķīmiski apstrādātajām skropstām nepieciešama mitrināšana.

Tonēšana gan nav pilnīgi aizliegta. Veicot skropstu celšanu un laminēšanu, skropstu meistari bieži piedāvā vienlaikus veikt arī tonēšanu. Tieši šeit visbiežāk lieto skropstu toni. Lai gan pati pacelšana un laminēšana skropstām atstāj ļoti barojošu un apjomīgu iespaidu, papildus tonēšana ar labi izvēlētu toni lieliski var pastiprināt efektus.

Skropstu celšana un laminēšana mājās

Nu jau kādu laiku, skropstu pacelšana un laminēšana mājās ir iespējama un par pieņemamu cenu. Daži ražotāji ir centušies apmierināt savu klientu vajadzības, un ir izveidojuši speciālus skropstu pacelšanas komplektus. Tos var lietot, protams, profesionāļi, taču ar tiem var veikt procedūru arī pats. Šiem komplektiem pievienota vienkārša soli-pa-solim istrukcija, kas pavisam noteikti padara procesu vienkāršāku. Sīkākai informācijai par skropstu celšanu un laminēšanu mājās, skatieties šajā rakstā.

PIEZĪME: Ne visos komplektos ir skropstu tonis, tāpēc tā ir laba doma to iegādāties atsevišķi.



Raksti komentāru. Tas tiks publicēts, kad tas tiks apstiprināts moderatora puses.
Privātuma politika

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējus rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai nepieciešamās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat mainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika