Dabīgo skropstu kopšana. Uzziniet, kā pareizi kopt skropstas

Dabīgo skropstu kopšana. Uzziniet, kā pareizi kopt skropstas

Mēs visi vēlamies justies veseli un izskatīties labi. Tāpēc pēdējos gados izpratne par ādas un matu kopšanu ir krietni pieaugusi. Tas attiecas arī uz uzacīm un skropstām, un pēdējām ir liela nozīme mūsu veselībā. Tās ne tikai nodrošina skaistu rāmīti ap mūsu acīm, bet arī sargā tās. Uzzini, kā efektīvi kopt skropstas!

Skropstu kopšana - kāpēc jārūpējas par skropstām?

Šiem sīkajiem matiņiem, kas ieskauj mūsu acis, ir dabisks dzīves cikls, un to zaudējums ir dabisks, tāpēc nevajadzētu uztraukties par skropstas atrašanu uz vaiga. Katru dienu zaudējam 2-3 skropstas uz vienu aci, bet to vietā uzreiz sāk augt jaunas.

Skropstu loma acīm

Skropstas nodrošina acu mitrumu un samazina gaisa plūsmu, kas pakļauj acis sausumam vai saskarei ar ārējiem faktoriem, piemēram, putekļiem vai sviedriem. Tās filtrē saules gaismu, pasargā acis no bīstama starojuma un arī signalizē par draudošām briesmām, rīkojoties līdzīgi kaķu ūsām. Kad kaut kas tuvojas acij un pieskaras skropstām, tās aktivizē plakstiņu aizvēršanās refleksu. Tāpēc ir tik svarīgi zināt, kā kopt skropstas, lai tās vienmēr būtu labā formā.

Skropstu kopšana - kā kopt skropstas?

Ir vairāki vienkārši veidi, kā stiprināt un barot dabiskās skropstas. Tie ir vienkārši triki, ko ikviens no mums var iestrādāt ikdienas rutīnā. Jūsu skropstas atgriezīs veselību, virs acs veidojot skaistu vēdeklīti. Lūk, daži veidi, kā rūpēties par skropstām.

Dekoratīvās kosmētikas noņemšana - esiet saudzīga pret acīm

Pievērsiet uzmanību tam, kā tīrat plakstiņus. Neizturieties pret skropstām kā svešinieku un esiet pret tām maiga. Tas ir milzīgs palīgs skropstu uzturēšanā atbilstošā stāvoklī. Vajag tikai ar kosmētikas noņēmēju ieziest vates tamponu un piespiest pie acs. Viegli piespiediet to pie skropstām un pagaidiet vairākas sekundes, tad uzmanīgi virziet vates tamponu uz leju, sekojot skropstu augšanas virzienam. Ja nepieciešams, atkārtojiet darbību. Nekad neberzējiet acis un vienmēr centieties ļoti rūpīgi notīrīt skropstas. Ja uz tām atstāta skropstu tuša, tā var izraisīt pārmērīgu sausumu vai acu infekcijas.

Šampūns skropstām un pierei – lietot vai nelietot?

Labiem dekoratīvās kosmētikas noņemšanas līdzekļiem paredzēts labi izšķīdināt dekoratīvās kosmētikas produktus un padarīt tos daudz mazgājamākus, tāpēc pēc dekoratīvās kosmētikas noņemšanas vienmēr notīriet seju ar sejas želeju. Tomēr ne vienmēr ar to izdosies aizsniegt visas sīkās atstarpes starp skropstām. Turklāt daži attīroši līdzekļi var kairināt acis. Šim mērķim nesen skaistumkopšanas tirgū parādījušies šampūni skropstām un uzacīm. Šiem kosmētikas līdzekļiem ir delikātas formulas un pareizs pH līmenis. Tie nekairina acis un labi notīra skropstas. Var izmantot smalku otiņu, lai ieziestu šampūnu matiņos un sasniegtu visas atstarpes starp skropstām un uzacu matiņiem.

Skropstu serums - skaistu skropstu atslēga

Skropstu serumi jau labu laiku ir ārkārtīgi populāri, un tos atbalsta daudz pozitīvu atsauksmju un redzamu rezultātu. Tie noteikti stiprina skropstas, stimulē to augšanu, tiem piemīt aizsargājošas īpašības. Tomēr ir svarīgi tos lietot sistemātiski.

Par to iedarbību atbild seruma formulā iekļautās sastāvdaļas. Izplatītākās ir:

  • rīcineļļa, kas palielina matiņu apjomu un arī novērš trauslumu,
  • hialuronskābe, kas atbild par maksimālu mitrināšanu,
  • keratīns, kas ir galvenais matiņu stūrakmens,
  • alveja, kas mazina kairinājumu un kam piemīt nomierinošas, reģenerējošas un mitrinošas īpašības.

Šie produkti var uzlabot skropstu stāvokli un ievērojami tās pagarināt vai padarīt kuplākas. Iepazīstieties ar Nanolash Eyelash serumu un piešķiriet skropstām jaunu dimensiju.

Izvēlēties pareizo sejas kopšanas līdzekli

Acu serumi un krēmi var būt alergēni un komedogēni. Pat tad, ja tie ir dermatoloģiski un oftalmoloģiski pārbaudīti, ir vegāni un satur tikai dabiskas sastāvdaļas, tie var jums nederēt. Pareizās ādas kopšanas izvēle bieži vien ir izmēģinājumu un kļūdu metode, taču tas ir vienīgais veids, kā atrast piemērotu produktu smalkajai ādai ap acīm. Mūsu organismā viss ir savstarpēji saistīts, tāpēc matu folikulām svarīgs ir arī ādas stāvoklis.

Kā kopt skropstas - mājas ārstniecības līdzekļi

Jūs droši vien esat domājuši, vai ir kādi droši mājas ārstniecības līdzekļi, kas palīdzētu rūpēties par skropstām. Tādu ir daudz! Parasti efektu parādīšanās prasa vairāk laika, taču tie var būt tikpat iespaidīgi.

Skropstu kopšana - eļļas un olīveļļa

Rīcina, argana un kokosriekstu eļļām piemīt veselību veicinošas īpašības mūsu organismam. Tās lieliski darbojas kā matu, uzacu un skropstu ārstēšanā. Uzklājot tās skropstām, tās ievērojami padara tās kuplākas un mitrina, kā arī dara mīkstas un spīdīgas. Eļļas pasargā matus no mitruma un olbaltumvielu zuduma un padara matu redzamo daļu elastīgāku. Olīveļļa satur E vitamīnu, kas baro skropstas un stimulē matu augšanu. Tā satur arī polifenolus ar antioksidantu īpašībām.

Jūs gūsiet labumu no eļļu reģeneratīvajām īpašībām. Vienkārši uzklājiet patiešām nelielu eļļas daudzumu uz tīras ķemmītes un izlaidiet to caur skropstām. Labāk to pielietot vakaros eļļainās un biezās formulas dēļ. Rezultāti ir redzami jau pēc dažām nedēļām, taču ir svarīgi regulāri atkārtot ārstēšanu.

Skropstu kopšana - alveja un zaļā tēja

Alveja ir plaši pazīstams augs, tā sulai piemīt mitrinošas un antibakteriālas īpašības. To var lietot vienu pašu vai sajaukt ar skropstu eļļām. Jebkurā formā tas lieliski iedarbojas uz matiņiem.

Zaļā tēja, lai arī varbūt izklausās pārsteidzoši, brīnišķīgi ietekmē arī mūsu matus. Tai piemīt attīrošas īpašības, un tā ir droša acīm, tāpēc to ir pilnīgi droši lietot uz skropstām. Tā ir izplatīta sastāvdaļa skropstu serumos, jo tai piemīt nostiprinošas un stimulējošas īpašības.

Skropstu kopšana – barošana ar vitamīniem un minerālvielām

Tā ir izplatīta un plaši pieejama metode. Aptiekās ir viegli tikt pie uztura bagātinātājiem, kas palīdz papildināt nepieciešamās vielas mūsu organismā. Biežākie vaininieki matu, ādas un nagu sliktā stāvoklī ir A un C vitamīna, cinka, dzelzs un biotīna, kā arī omega-3 polinepiesātināto taukskābju trūkums. Tomēr, pirms uztura bagātinātāju lietošanas, ir vērts pārbaudīt, vai jums patiešām trūkst vitamīnu, jo arī liekās minerālvielas un vitamīni mums nekādu labumu nedod.



Raksti komentāru. Tas tiks publicēts, kad tas tiks apstiprināts moderatora puses.
Privātuma politika

Mūsu vietne izmanto sīkdatnes, arī trešo pušu sīkdatnes, lai izmantotu ārējus rīkus. Gadījumā, ja lietotājs nedod savu piekrišanu, tiek izmantotas tikai nepieciešamās sīkdatnes. Jūs jebkurā laikā varat mainīt iestatījumus savā pārlūkprogrammā. Vai jūs piekrītat visu sīkdatņu izmantošanai?

Privātuma politika